Kinisjärvi-Vuoman kylä
Kylä Kittilässä - Village in Kittilä
 

TERVETULOA KINISJÄRVI-VUOMALLE
välittävien ihmisten kylään!

Kinisjärvi-Vuoma on luonnon kaunis kylä Kittilän etelälaidalla. Kylän keskellä sijaitsee maalaismaisemallinen järvi, joka tarjoaa oivat puitteet mm. kalastajille, melojille kuin myös luontokuvaajille. 

Kylän alueella on noin 120 asukasta, joiden keskuudessa toimii aktiivinen ja toimelias kyläyhdistys. Kyläläisten yhteishenkeä ja tarmoa voi mitata joka vuotisessa pääsiäislauantaina järjestettävässä Reki-pilkissä sekä kesän huipennuksessa soutu-uistelukilpailussa!

Järvimaisema

Lähin kauppa, posti ja matkahuolto sijaitsevat Lohinivassa. Koulu ja päiväkoti löytyvät Alakylästä. Kirkonkylälle Kittilään tulee matkaa noin 70km. Joka arki-päivä kylältä kulkee työliikenneauto, mikä antaa mahdollisuuden kulkea työmatka edullisesti ja luontoystävällisesti joukkoliikenteellä. Meän Pirssi kulkee viikottain kirkonkylällä, jolloin asukkailla on hyvä tilaisuus käydä hoitamassa asioitaan Kittilässä.

Rovaniemelle matkaa tulee vain 100km. Ruotsin puolelle Kolarin kautta noin 90km. Ylläkselle noin 80km.

 
 
 
 
 
 
Sivujen sisällöstä ja päivityksestä vastaavat kyläyhdistykset tai kylien toimijat. Kylän www-sivut on tuotettu Kittilän kylähankkeen aikana. Lisätietoja www.kideve.fi.