Kinisjärvi-Vuoman kylä
Kylä Kittilässä - Village in Kittilä
 
 

VUOKRATAAN

Astiasto 50 hengelle; syvät lautaset, lusikat, haarukat ja veitset 25€

Kahviastiasto 50 hengelle 50€ (sis kahvimuki, kahvi- ja kakkulautanen, lusikka). 

Juomalasit 50kpl 25€.

35 litran hanallinen tonkka 20€.

Kevyet, mutta tukevat pöydät (jalat taitettavat) 5€/kpl. (pöytiä saatavilla 6kpl)

Iso helposti koottava teltta;  50€.

Kylätalo esim. juhliin

 Vuokrausasioissa voit soitella Helille puh.0400-972 186. astiastot voi vuokrata myös puolittain =)

 
 
 

Kinisjärvi-Vuoman kyläyhdistys

Kinisjärvi-Vuoman kyläyhdistys on vireä ja yhteen hiileen puhaltava voima. Alue on laajahko; Rovaniemen kaupungin rajasta Veittivuomalle, sieltä Molkojärven kylän rajalle. Johtokunta muodostuu yhdeksästä henkilöstä, joiden yhteystiedot ovat vieressä. Kaikkia uusia ideoita ja ajatuksia kylämme kehittämiseen voi ilmoitella johtokunnalle. Niitä otetaan mielellään vastaan!

 
Kylätalo, joka on Vuoman entinen kyläkoulu, sijaitsee Vuomantiellä. Kyläyhdistys korjaa kylätaloa koko ajan viihtyisämmäksi ja kaikille mieluisaksi. Vuonna 2011 uusittu lämmityspannu on parantanut talon mielekkyyttä ja sen käyttömahdollisuuksia. Se sai myös kasvojen kohotuksen kesäkuun alussa 2012 kun 15 henkinen talkooporukka maalasi haalean keltaisen talon kauniin punaiseksi. Kylätalo on kaikkien kyläläisten käytössä. Siellä toimii myös useita Revontuli-opiston kursseja.  

Kyläyhdistys järjestää pitkin vuotta erilaisia tapahtumia aina sienen keräys-kurssista Reki-pilkkiin ja soutu-uisteluista joulumyyjäisiin. Suurimpia voiman koitoksia onkin pääsiäislauantaiana järjestettävät Reki-pilkit. Kinisjärven jäälle kokoontuu satoja ihmisiä nauttimaan kevät päivästä. Sarjat on lapset, naiset ja yleinen. Jokaiseen kilpasarjaan on upeat palkinnot ja lisäksi kaikkien pääsylippujen lunastaneiden kesken arvotaan arvokkaita ja laadukkaita palkintoja! Kyläyhdistys panostaakin palkintojen laatuun ja paljon lahjoituksia tuleekin kyläläisiltä, jotka ovat sangen monitaitoisia käsistään. Pääpalkinto arvoissa on Olli Tapion tekemä reki! Kisapaikalla on kioski, josta saa evästä ja jäällä kulkee ravintolavaunu Aksu-poron vetämänä! 

Soutu-uistelukilpailut on koko perheen tapahtuma. Venekunnat soutavat järvellä narraten kaloja, rannalla on lapsille onkikilpailu sekä lapsille ja lapsenmielisille mm. saaphaan viskausta ja tikanheittoa. Kioski palvelee taas hyvästä tunnelmasta nauttivia. Palkinnot ovat hyvät ja varmasti tavoittelemisen arvoisia! 

Joulumyyjäiset on hyvin tunnelmallinen ja idyllinen tapahtuma kylätalolla. Myyjäiset kokoavat oman kylän ja lähikylien kädentaitajat yhteen. Samalla vietetään kylän yhteistä joulujuhlaa ja onpa se joulupukkikin ehtinyt piipahtaa kylässä! 

Kaikkien tapahtumien lisäksi kyläyhdistys järjestää erilaisia retkiä ja kursseja. Sieniretki on kasvattanut suosiotaan syksy syksyltä ja verimakkara- kurssi kokosi useita kokkauksesta kiinnostuneita patojen äärelle! Sivumme Tapahtumakalenteri-palstaa kannattaa seurata, siellä ilmoitamme tulevista kursseista! 

Kyläyhdistyksellä on myös paviljonkiteltta, jota voi vuokrata esim. ulkojuhlia järjestettäessä. Myös 50 tai 25 henkilön astiasto on vuokrattavissa. Kylätalon saa myös vuokralle, se on tilava ja oiva paikka järjestää esim. syntymäpäiväjuhlat.

Johtokunta

Antti Kantola, puheenjohtaja

040-562 52 14, antti.kantola@ kairanpalvelut.fi

Heidi Nikumaa, sihteeri,

040-752 86 92, heidi.nikumaa @kairanpalvelut.fi

Jaana Hangasvaara , rahastonhoitaja,

040-523 433,

Jani Hämäläinen

Ilmari Pekkala

Ilmari Hangasvaara 

Antero Hattukangas

Heli Palo

Susanna Kantola (varapj)

 
 
 
 
 
Sivujen sisällöstä ja päivityksestä vastaavat kyläyhdistykset tai kylien toimijat. Kylän www-sivut on tuotettu Kittilän kylähankkeen aikana. Lisätietoja www.kideve.fi.